7 cançons de Nadal modernes per aprendre a l’aula

SomDocents-Cursos de formació

S’atansa el Nadal i toca posar en marxa la maquinària de les idees. Ja sabeu com decorareu l’aula? Com seran els àlbums dels vostres alumnes? Mentre feu tota aquesta feinada, potser podeu posar una mica de música i anar preparant les cançons de Nadal que aprendreu aquest any. Les clàssiques les sabem tots. Avui us volem fer una proposta de 7 cançons de Nadal modernes.

  1. El nadal és aquí. El Pot petit.

 El Nadal és aquí és una cançó de la companyia d’espectacles El Pot Petit, que compta amb una bona instrumentació i una lletra enganxosa.

  1. Quan somrius. Col·lectiva.

És una cançó realment emocionant. No parla del fet religiós, així que està molt bé si en busqueu una que no tingui aquest component. Com que parla d’emocions, podeu aprofitar per conversar-ne amb els alumnes.

  1. M’agrada el Nadal. Dàmaris Gelabert.

Qui no coneix a la Dàmaris? Si els infants estan familiaritzats amb les seves cançons, aquí teniu una altra proposta bonica, molt adequada pels més petits.

  1. És un desig. Josep Thió.

És una cançó de Nadal molt bonica, interpretada per Beth, Shuarma, Gossos, Gerard Quintana o Feliu Ventura, entre altres. Està carregada de bones intencions… però sobretot, de bons desitjos!

  1. Estimo el Nadal. Antoni Tolmos. Les Nadales del pianista Antoni Tolmos ja són un clàssic, però nosaltres et recomanem Estimo el Nadal pel seu missatge i entranyables desitjos. Hi ha el component de l’anglès, així que aquesta és ideal si busques una cançó bilingüe.

  1. Un camell d’Orient. Manel. Els Manel també tenen la seva pròpia cançó de Nadal. És perfecta perquè dóna un toc d’humor a la tradició de Reis.

  1. Coses de Nadal. “Digues xic, com és que riuen tan contents tots els minyons? / Pare, perquè avui els donen neules, vi blanc i torrons”. Així comença Coses de Nadal d’El Petit de Cal Eril”, una curiosa versió d’El dimoni escuat. La trobareu al disc Cançons de Nadal, juntament amb Caga Tió, El desembre congelat, Fum, fum, fum, Jingle Bells i Little Drumer Boy. És una proposta original i cuidada, fantàstica per començar a enfilar el Nadal amb bona música…

Feu clic a sobre la imatge per accedir a les cançons

Perquè marxeu ben contents, us deixem un regal!

 T’han agradat? Quines cançons treballeu per Nadal a l’aula?

7 comentarios sobre “7 cançons de Nadal modernes per aprendre a l’aula

  1. A mi m’agraden molt «M’agrada el Nadal» i «És un desig». Amb aquesta llista he descobert alguna nadala moderna que no coneixia i penso que també s’hi podria posar «El caganer» d’Albert Pla i «Regala petons» d’Obeses. Un post molt maco i interessant.

  2. M’ha agradat tant aquest post que el vull citar en un post del meu blog. He anat a parar al vostre post just quan estava preparant cosetes de Nadal pel meu blog. Espero que no sigui un problema. Felicitats per un blog genial! Jo tot just he començat aquest novembre amb això dels blog.

  3. Ei! També hi ha nadales diferents que expliquen històries llegendàries del folk local, com «La nadala de Banyoles» de LA BANDA BALCA. Si no els coneixeu, valen la pena!

Comentaris:

A %d blogueros les gusta esto: