SomDocents

12 personatges històrics per endevinar: Qui soc?

12 personatges historics per endevinar
  • Edat: cicle mitjà i superior de primària i 1r ESO.
  • Durada: 1 hora
  • Format: Imprimible
  • Intel·ligències múltiples que es treballen: lingüística i verbal i interpersonal 
  • Material: tisores per imprimir les targetes

Desenvolupament de l'activitat

Un joc d’imaginació per treballar el context, les vides i les fites de 12 personatges històrics de referència del segle XX i actual.

L’activitat consisteix que a cada alumne se li assigna un personatge i mitjançant la interacció amb la resta d’infants, ha d’endevinar qui és amb la condició que els seus companys i companyes no poden respondre a cap pregunta que aquest infant faci amb les paraules que apareixen a la seva targeta.

A qui va dirigit l'imprimible?

Nosaltres hem proposat aquestes persones perquè considerem que tenen històries rellevants per explicar, però podeu modificar l’imprimible i incloure aquells personatges que esteu tractant a l’aula. L’activitat està pensada per treballar al segon cicle de primària, però si modifiqueu la complexitat pot arribar a ser usada en altres cursos.

Aquest imprimible el pots fer servir com a dinàmica de grup per treballar les habilitats socials entre els companys i companyes i la simulació de personatges mitjançant llenguatge no verbal.

Imprimibles relacionats

Interpretacio i analisi de les obres de Picasso

Interpretació i anàlisi de les obres de Picasso

Recurs cedit per la revista infantil Namaka per treballar les competències bàsiques.

4 sudokus per treballar la logica matematica

4 sudokus per treballar la lògica matemàtica

Aquest imprimible consta de 4 sudokus en PDF per treballar la lògica matemàtica amb els nens i nenes d’educació primària (cicle superior) i secundària.