SomDocents

10 curtmetratges per treballar els valors

somdocents-10-curtmetratges-per-treballar-els-valors

Educar en valors és una de les tasques que se’ns encomana als docents tot i que, sense cap mena de dubte, les famílies tenen en això un paper fonamental. Un recurs que a l’aula ens pot resultar molt útil són els curtmetratges. Aquí teniu una selecció de deu títols interessants per treballar els valors.

  • LA FLOR MÁS GRANDE DEL MUNDO. Basada en un conte del Premi Nobel de Literatura José Saramago, és el mateix autor el que posa veu a la història. Es tracta d’un curtmetratge que parla de la solidaritat i de les relacions humanes en un món sense ideals.

  • EL OBJETO PERDIDO (THE LOST THING). Fixa’t en tot allò que passa al teu voltant. The Lost Thing és un curtmetratge que ens recorda que hem de posar atenció a tot allò que passa a les persones que ens envolten. Guanyadora d’un Òscar a Millor Curt Animat l’any 2011.

  • EL PEZ FELIZ. Un curtmetratge genial que parla d’un home que troba en un peix una excel·lent companyia. Interessant per treballar la importància i el valor de la llibertat. Està basat en el conte “A Fish that Smiled at Me” o El peix que em va somriure de Jimmy La.

  • CANÇÓ DE PLUJA. Song of rain narra la història d’un nen que després de trobar-se amb una guineu, decideix ajudar-la sota la pluja de la ciutat. Fantàstica per treballar un valor imprescindible: el de l’amistat.

  • SWING OF CHANGE. Un curtmetratge que relata la història de Harry, un barber al Nova York dels anys 30, el qual no tolera als homes i a les dones negres. Alguna cosa passarà perquè això canviï. Swing of Change és un curt excel·lent per fomentar el respecte i la tolerància de les persones amb independència de la seva raça o origen.

  • MARGARITA. Lluitar, esforçar-se i valorar allò que hem aconseguit. Aquests són els valors que transmet Margarita, una història plena de color i poesia en la qual la jove princesa Margarita abandonarà la seva vida, plaent i acomodada, per lluitar pels seus somnis.

  • MONSTERBOX. Una història d’animació creada per quatre estudiants de la prestigiosa Escola d’Art i Disseny de Lyon, en la qual es parla de valorar l’amistat per sobre de totes les diferències que puguin existir entre els individus.

  • EL CIRC DE LES PAPALLONES. El respecte i la dignitat són dos dels valors que s’exposen en aquest curmetratge. Parla, per altra banda, de les pors i les necessitats humanes, com la de sentir-nos acceptats per la resta o trencar les barreres que nosaltres mateixos ens imposem.

  • EL VIATGE D’EN SAÏD. El viatge d’en Saïd, guanyador d’un Goya 2007 al Millor curmetratge d’animació, tracta el problema de la immigració i vol educar el valor de la solidaritat.

  • EL VENEDOR DE FUM. És cert que sovint, donem massa importància a les aparences. El venedor de fum educa la necessitat de mirar una mica més enllà, al fons de les persones i les coses.

T’han agradat aquestes propostes? Quins altres valors creus que és imprescindible treballar amb els alumnes?

Comentaris: