SomDocents

10 blogs imprescindibles per a docents

A continuació us portem 10 blogs que nosaltres considerem imprescindibles per a docents d’educació infantil i primària. 

  1. Nati Bergada

La Nati té 15 anys d’experiència com a mestra i, a més, ara també forma a docents i equips directius. Té dos blogs molt útils per a docents. El blog natibergada.cat que és un espai ple de recursos educatius, consells i orientacions per a docents, curtmetratges per treballar valors a l’aula i recomanacions per a tots els dies de l’any. 

També té el blog maresipares.cat on trobareu un gran recull de propostes lúdiques educatives molt variades per als infants i les famílies. Per a què us feu una idea, hi ha propostes per construir un instrument, treballar el càlcul de manera manipulativa, música i percussió corporal, fer ioga en família, visualitzar amb webcams animals de tot el món, fer experiments amb l’aigua, fer Land Art, poemes i endevinalles, aprendre a mirar les estrelles i més recomanacions de jocs molt diversos. 

Sense cap mena de dubte, recomanem que feu una ullada als seus blogs i que us empapeu de la teoria i la pràctica que ens aporta. 

Instagram: @natibergada

2. Creaduca

Què podem dir de Creaduca que no quedi representat només entrar al seu web? «M’encanta la meva feina i ara per ara em fa absolutament feliç» diu l’Anna al blog. I és que tot el que fa amb passió es nota. 

Donant una pinzellada ràpida, Creaduca és idoni per trobar activitats creatives per al dia a dia. Jocs de lletres o números, per treballar la natura o el nostre propi cos, no falta de res. Potser el més remarcable del blog de l’Anna és la seva part emocional. Totes les activitats creades per ella mateixa reflecteixen uns valors, els quals intenta transmetre mitjançant targetes, quaderns o la posada en pràctica de situacions reals. 

És millor que passeu a veure-ho per vosaltres mateixos/as i descobriu l’univers d’aquest blog sencer de propostes educatives!

Instagram: @creaduca

3. Dos profes en apuros

Dos mestres i una il·lustradora formen l’equip de Dosprofesenapuros! Per una banda, creen material pedagògic per a l’aula, però per un altre costat, també realitzen tallers a infants i adults o formació per a docents. 

Podriem descriure-les nosaltres, però és molt millor que ho facin elles mateixes: «Allá por el 2015 decidimos abrir un blog en el que poder ordenar todas las ideas que íbamos sacando para nuestras clases, compartirlas y para qué negarlo, también para desahogarnos de nuestras propias experiencias.»

Així doncs, al blog de Dosprofesenapuros no falten mai idees!

Instagram: @2profesenapuros

4. Teresa Patapum

Potser ja la coneixeu, de fet, segurament ja la coneixeu, però no podia faltar anomenar a la Teresa Patapum, una mestra de música millenial que a si mateixa es defineix com una experta en entrepans de xocolata i guardar secrets. 

Al seu blog hi trobareu recursos musicals explicats pas a pas per a l’aula perfectament estructurats des d’infantil fins a 6è de primària, tot dividit per cicles. Compte! També és Valentuber (youtuber en valencià) i escriu ressenyes de llibres i contes. 

Instagram: @teresapatapum

5. The big bag teacher

The big bag teacher és un blog altament recomanat si t’agrada fer projectes basats en contes, fomentar l’aprenentatge a través del joc, si et crida l’atenció les intel·ligències múltiples o si vols aplicar l’educació emocional a l’aula i no saps ben bé com fer-ho. A més no es limita a dividir les entrades per matèries, sinó també per tipologia d’activitats. 

En altres paraules, convida a l’experimentació amb taller per projectes, activitats amb el cos, senso-experimentació, comunicació i llenguatge o contes logicomatemàtics. Si el que necessites són recursos de números, de lletres o d’eines TIC també els trobaràs aquí!

Instagram: @thebigbagteacher

6. Class Class Yes Yes

Class class yes yes, ideas i recursos per a teachers!
L’anglès ocupa un bon espai del blog de la Iris. Metodologies, materials i jocs sobre ciència i gamificació formen part d’aquest web. Tot i així, podriem dir que un dels punts forts són els articles d’opinió sobre diversitat, els deures a l’escola o l’educació sexual i el seu tractament a les aules, ja que fan de Class Class un blog diferenciat de la resta. 

A més de tot el contingut educatiu, a la secció ¿Hablamos? escriu post on reflexiona sobre temes del sector educatiu actuals. És un espai obert on es pot debatre i escriure la pròpia opinió. Us animem a què us hi passeu! 

Instagram: @classclassyesyes

7. Cafè Pedagògic

Qui no vol fer un Cafè Pedagògic? Segons diu la Isabel, mestre i autora d’aquest blog, l’objectiu del mateix des d’un principi va ser donar suport a una experiència educativa que tot just començava. 

Reflexions i bibliografia recomanada són dos apartats principals en els que divideix les entrades, però també hi trobareu articles d’opinió sobre pel·lícules o la importància de treballar les intel·ligències múltiples en el paradigma actual. Un blog que sense dubte convida a la reflexió.

8. Anna Coll

Al blog de l’Anna està molt ben classificada la informació, ja que des que entres pots escollir material i activitats per educació infantil o pels diferents cicles de la primària. 

Matemàtiques, formes, coneixement del medi, anglès o llengua castellana,… tant se val quina sigui la matèria que estiguis buscant, l’activitat que necessites, els valors que vulguis treballar, de ben segur que ho trobareu aquí!

9. Ayuda para maestros

Només amb la home del blog Ayuda para maestros et pots fer una idea de la quantitat material que hi amaga. Conté entrades amb propostes d’activitats de pràcticament totes les matèries, fins i tot d’eines didàctiques, d’apps interactives o guies per aprendre i ensenyar a navegar per internet d’una manera segura.

És una web molt completa que va molt més enllà d’oferir material i idees per a les aules i el professorat. Si voleu saber més sobre l’autor, la seva presentació es una infografía. Si no sabeu fer-ne una, en aquest blog ho podeu aprendre!

Instagram: @ayudaparamaestros

10. La profe Raquel

Acabem aquesta publicació recomanant a La profe Raquel

Per un costat, recursos i jocs de llengua, anglès o mates. Per un altre, reforç positiu i tècniques a l’aula. Ens ha cridat l’atenció aquests dos últims apartats, ja que aporta activitats i material per ajudar a gestionar les classes i a treballar les emocions amb l’alumnat. 

És un blog molt ben treballat amb descargables i plantilles per al professorat i les podreu trobar totes a les seves xarxes socials, ja que les actualiza a diari. Sense dubte us ajudarà a organitzar-vos les classes i a enriquir-les amb les propostes de la Raquel. 

Instagram: @la_profe_raquel


Si en sabeu cap més o hi ha algún blog en particular que us ha ajudat molt, ens ho poder escriure als comentaris. Estem encantats i encantades de llegir-vos!